OINARRIZKO LANBIDE HEZIKETA
Sukaldaritza eta jatetxe arloa
IKASKETA PLANA
1. MODULU PROFESIONAL ESPEZIFIKOAK
2. IZAERA OROKORREKO MODULUAK
1. MODULU PROFESIONAL ESPEZIFIKOAK
- Aurretiko elaborazioen oinarrizko teknikak.
- Sukaldaritza ekoizpenerako oinarrizko prozesuak.
- Lehengaien hornikuntzan eta kontserbazioan eta manipulazioaren higienean.
- Oinarrizko zerbitzu teknikak.
- Elikagaiak eta edariak elaboratzeko oinarrizko prozesuak.
- Kolektibitate eta catering zerbitzuetarako materialen prestakuntza eta muntaketa.
- Bezeroaren arreta.
- Lan-prestakuntza eta orientabidea.
- Lantokietan prestakuntza (enpresetan praktikak).
2. IZAERA OROKORREKO MODULUAK
- Zientzia aplikatuak I eta II.
- Komunikazioa eta gizartea I eta II.
LAN IRTEERAK
- Sukaldeko laguntzailea.
- Ekonomato laguntzailea elikagaien eta edarien ekoizpen unitatetan eta zerbitzuetan.
- Aretoko zerbitzariaren laguntzailea.
- Taberna-kafetegiko zerbitzariaren laguntzailea.
- Barman laguntzailea.
- Sukaldeko laguntzailea elaborazio sinple eta azkarreko establezimenduetan(tapak, plater konbinatuak, besteren artean).
- Ekonomato laguntzailea, elikagaien eta edarien ekoizpen unitateetan eta zerbitzuetan.
SARTZEKO BALDINTZAK
- 16 eta 17 urte beteta izatea hasiera ikasturteko
abenduaren 31 baino lehen. - Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzaren titulua ez eskuratu izana.
- 15 urteko ikasleak DBH 2. Maila amaitu eta 3. erako sarbidea eskuratu ez dutenak.