cabecera formación profesional
ESPEZIALIZAZIO-IKASTAROA

Okintzan eta Artisau-opilgintzan espezializazioa

Comercio internacional
IKASKETA-PLANA

Heziketa-ziklo honetako lanbide-moduluak honako hauek dira:

• Hazkuntzarako masa amak eta hobespenak. (80h)
• Hotzaren teknologia artisau-okindegiari aplikatuta. (60h)
• Zereal tradizionalen, berezien eta sasizerealen artisau-ogiak. (140h)
• Artisau-opilak eta hostoreak. (140h)
• Okintzako produktuak dastatzea eta uztartzea. (40h)
• Gozogintza eta gozogintza artisauak. (140h)
• Prestakuntza praktiko duala enpresan. (390h)

Zer ikasi eta egingo dut?

• Instalazioak, ekipoak, makinak eta erremintak prestatu eta mantentzea, garbitasuna, funtzionamendua eta kalitatea, segurtasuna eta eraginkortasuna bermatuta.
• Hotza eta beroa ekoizteko ekipoak eta sistemak programatzea, produktu erdibukatuak kontserbatzeko, elaboratzeko eta egosteko erregulatuz
• Lehengaien kontserbazioan hotz-teknika positiboak eta negatiboak aplikatzea, produktuen hotz-katea bermatuta.
• Laborantzako ama-masak eta zereal-hobespenak lortzea, teknika egokiak aplikatuta, prozeduraren eta ore motaren, okintzako produktuen eta artisau-opilen arabera
• Okintzako eta artisau-opilgintzako masak lortzea, laborantzako ama-masetatik eta zereal eta sasizerealen hobespenetatik abiatuta, eta teknika egokiak aplikatzea masa motaren eta prozeduraren arabera, produktu gozoak eta gaziak egiteko erabiliz, okintzako eta artisau-opilgintzako betegarriekin edo gabe
• Okintzako eta artisau-opilgintzako produktuak lortzea, egosteko, akabera emateko eta aurkezteko teknikak eta prozedurak aplikatuta
• Pieza gozoak eta gaziak egiteko hostopil-masak lortzea, tolesteko teknikak, atseden-denborak eta kontserbazioa kontrolatuta, ondoren erabiltzeko.
• Hostopil gozoko eta gaziko produktuak egitea hostopil-masetatik abiatuta, egosteko teknikak kontrolatuta, eta piezen dekorazio- eta akabera-teknikak aplikatuta
• Azken produktuak dekoratzea eta konposatzea salmenta, erakusketa eta lehiaketetarako, egungo eta etorkizuneko eskariaren kontsumoa sustatuz.
• Okintzako eta artisau-opilgintzako produktu erdibukatuak eta amaituak aztertzea eta dastatzea, eta azkar ezarritako analisi- eta kontrol-parametroekin lotzea.
• Bezeroei okintzako eta artisau-opilgintzako produktuak uztartzea eta gomendatzea, lagundu eta osa ditzaketen sukaldaritzako produktuekin eta elaborazioekin lotuz.
• Elaborazioen etiketatze-araudia bermatzea, elikagaien kontsumoan eta dastatzean alergiak, intolerantziak eta intoxikazioak saihestuz.
• Produkzio-prozesuan laneko arriskuen prebentzio-neurriak eta protokoloak aplikatzea, pertsonei, lan-inguruneari eta ingurumenari kalterik ez egiteko.
SARTZEKO BALDINTZAK

Hona hemen espezializazio-ikastaro honetarako sarbidea ematen duten tituluak:

• Sukaldaritzako eta gastronomiako teknikaria.
• Okintzako, gozogintzako eta konfiteriako teknikaria.
• Elikagaien merkaturatze-teknikaria.
• Sukaldaritza Zuzendaritzako goi-mailako teknikaria.
• Goi Mailako Zikloaren titulua
• Espezializazioa egiteko beharrezkoak diren gaitasunak egiaztatzea
HONELA LAN EGIN ZENEZAKE:

Ikasketak amaitzean, zer egin dezaket?

Honela lan egitea:

• Okintzako maisua
• Opilen egilea
• Pizza-oreak eta -oinarriak egitea
• Gozogilea
• Artisau-okintzako produktuen dastatzailea.

Zein dira irteera profesionalak?

Espezializazio-ikastaro hori gainditu dutela egiaztatzen duen ziurtagiria lortu duten pertsonek, nagusiki, okintzako, gozogintzako eta gozogintzako produktuak egiten dituzten artisau-lantegietan edo erdi-industrialetan egin ahal izango dute lan, bai eta ostalaritza-sektorean, sukaldaritzako azpisektorean eta norberaren edo besteren konturako elaboratzaile gisa ere. Okintzako, gozogintzako eta gozogintzako produktuak egiten eta saltzen dituzten establezimenduetan ere egiten du lan elikagaien merkataritzaren sektorean.

NEWSLETTER

Si quieres estar informado sobre los cursos, formación, ofertas de trabajo, etc déjanos tu email. Recuerda que siempre podrás darte de baja en cualquier momento.
Image
Paseo de Berio, 50
20018 Donostia-San Sebastián
tel. 943 316 900
gcomercial@cebanc.com

De lunes a viernes 9:00-19:00