Jakitea, euskal sukaldaritza tradizionala sustatzeko elkartea, Cebanc Gipuzkoako Gastronomia eta Turismo eskola ofizialarekin elkartu da.
Paloma Enriquez hezkuntza-zentroko zuzendariak, eskolako zuzendaritza-batzordeko ordezkariekin batera, hitzarmena sinatu du Jakitea erakundearekin, oraingo honetan Xabier Zabaleta presidenteak ordezkatuta.
Hitzarmenaren helburua da zerikusia duten eragileak inplikatzea lurraldeko sukaldaritza tradizionalaren sustapenean, etorkizunean gure nortasuna sendotzeko. Elkartutako jatetxeak eta horien buru diren pertsonak dira zentroaren prestakuntza-zuzendaritzak sektorearen barruan egiten duen apustuaren ordezkari; Cebanc elkarteko zuzendariak honako hau adierazi du: "Gipuzkoako geografia osoan banatuta eskaintzen dituzten zaporeak nortasun-lerro bat dira, bisitarien aurrean irudikatzen gaituena eta lokal gisa batzen gaituena".
Gaur arratsaldean eszenifikatutako hitzarmenak ekintza nagusi batzuk ditu, Cebanc euskal produkzio-sareko eragile integrala den sektore-lotura oinarri hartuta. Maila eta adin guztietarako prestakuntza eskainiz, prestakuntza-zentroa bide zuzena da sektorearen profesionalizaziorako eta oparotasunerako. Eskaintza hori prest dago Elkartearentzat, eta aukera izango du etorkizuneko lanbide-belaunaldien prestakuntza praktikoan laguntzeko eta zentroaren enplegu-kudeaketarekin bat egiteko, urtero 250 akordio itxi baino gehiagorekin lan egiten baitu.
Gainera, bi erakundeek elkarrekin lan egingo dute datozen hilabeteetan hezkuntza sustatzeko hainbat ekintza garatzeko. Xabier Zabaletak, Jakitea Elkarteko presidenteak, horrelako sinergiek profesional guztientzat duten garrantzia aipatu du, eta sektorearen eskura dagoen etengabeko prestakuntza-eskaintzaren garrantzia azpimarratu du.
Horrela, Cebanc eta Jakitea eskutik helduta arituko dira euskal nortasun gastronomikoaren jarraipena ziurtatuko duen dupla bat osatzeko.
Prestakuntza zentroak adierazi duenez, prestakuntza gastronomikoaren eskaintza maila eta adin guztietarako dago prest.