Cebancek, Eusko Jaurlaritzako Hezkuntza Sailarekin lankidetzan, lau ikastaro antolatu ditu Gipuzkoako sei udalerritan, otsailetik maiatzera bitartean, etengabeko ikaskuntzako proiektuen programaren barruan. Horien helburua ikaskuntza-ekintzak gauzatzea eta oinarrizko ezagutzak eskuratzea da, gaitasun digitala, pertsonala edo soziala, edo autonomia pertsonala hobetzea bezalako arlo garrantzitsuetan.
Proiektu hau osatzen duten jarduerak, batez ere, egungo gizarteak eskatzen dituen eskakizunetara egokitu nahi duten eta gizartean integratu nahi duten pertsonei zuzenduta daude. «Lehentasunezko kolektiboak dira, batez ere, 55 urtetik gorako pertsonak», zehaztu dute Cebancetik.
Prestakuntza-ikastaroen ziklo berri hau lau ikastarok osatzen dute: ekonomia zirkularra, sukaldaritza eta tokiko produktua. Baratzea; bizitza osasungarria elikaduraren bidez: dietak eta sukaldaritza osasungarria; lehen sorospenak etxean eta arriskuen prebentzioa; eta, azkenik, elikadura. Zahartzean duen garrantzia. Zazpi saio dira, 20 eta 14 ordukoak.
Horretarako, Cebancek Bidatz Barrenetxea, Iker Larre eta David Fernandez ditu, Etengabeko Ikaskuntzako irakasleak. Bidatzek emango du ekonomia zirkularrarekin lotutako ikastaroa, Ikerrek elikadurarekin lotutakoak eta Davidek lehen sorospenena.
Doako izen-ematea
Cebancek antolatutako ikastaroak Gipuzkoako sei udalerritan egingo dira. Lehenengoa Legorretan izango da, otsailaren 1etik 22ra, eta ondoren, Zaldibian, Legorretan, Seguran, Alegian eta Getarian. Irurak ikasturte berri bat hartuko du apirilean (ikus egutegi osoa beheko koadroan).
Izen-emateak guztiz doakoak dira, eta ikastaroak emango diren udalerrietako Kultura Sailaren bidez formalizatu behar dira. Izena emateko epea zabalik dago.
Herria |
Kurtsoa |
Hasiera D. |
Bukaera D. |
Egunak |
Ordutegia |
Irakaslea |
Zaldibia |
Ekonomia zirkularra, sukaldaritza eta tokiko produktua.Baratzea. |
2022/04/27 |
2022/05/30 |
Astelehena eta asteazkena |
20 ordu 16etatik 19etara (azken egunean bi ordu) |
Bidatz Barrenetxea |
Legorreta |
Bizitza osasungarria elikaduraren bidez: dietak eta sukaldaritza osasungarria |
2022/02/02 |
2022/02/23 |
Astelehena eta asteazkena |
20 ordu 16etatik 19etara (azken egunean bi ordu) |
Iker Larre |
Irura |
Bizitza osasungarria elikaduraren bidez: dietak eta sukaldaritza osasungarria |
2022/04/26 |
2022/05/17 |
Astearte eta osteguna |
20 ordu 16etatik 19etara (azken egunean bi ordu) |
Iker Larre |
Segura |
Bizitza osasungarria elikaduraren bidez: dietak eta sukaldaritza osasungarria |
2022/02/28 |
2022/03/21 |
Astelehena eta asteazkena |
20 ordu 16etatik 19etara (azken egunean bi ordu) |
Iker Larre |
Irura |
Etxeko lehen sorospenak eta arriskuen prebentzioa |
2022/03/24 |
2022/04/07 |
Astearte eta osteguna |
14 ordu 16etatik 19etara (azken egunean bi ordu). |
David Fernandez |
Alegia |
Etxeko lehen sorospenak eta arriskuen prebentzioa |
2022/03/23 |
2022/04/06 |
Astelehena eta asteazkena |
14 ordu 16etatik 19etara (azken egunean bi ordu). |
David Fernandez |
Getaria |
Elikadura. Zahartzean duen garrantzia |
2022/03/08 |
2022/03/22 |
Astearte eta osteguna |
20 ordu 16etatik 19etara (azken egunean bi ordu) |
Iker Larre |