Gaur, 10:30etan, prentsaurrekoa egin da Cebanc-en. Cebanopolis ekimena izan da gaurkoan ardatz, sukaldaritza dibertigarria eta sormenezko gozogintza tailerrak 7 eta 15 urte bitarteko haurrentzat. Parte-hartzaileak eskola horietako ikasle guztiak izan dira, halaber, Ane Azurza, gozogintzako irakaslea, eta Ane Beristain, sukaldaritzako irakasleekin batera. Azurzak dioenez, funtsezkoa da gazte guztiek sukaldaritza eta gozogintza ikastea beren garapen pertsonalerako, eta, gainera, askotan, helduek errezeta konplexuak egiteko pentsatzen dutena baino trebetasun handiagoa dute.
Ekainaren 21ean hasi ziren tailerrak, eta uztailaren 30ean bukatu, hiru hamabostalditan banatuta. Deialdia oraindik irekita dago. Gaur egun, 160 ikasle daude izena emanda. Ikasgela bakoitzak ikasteko gogo handia duten 15 gazte inguru ditu. Gainera, taldeak ikasleen adinaren arabera banatuta daude.
Adituek azaldu dutenez, haurrek beren eskuekin aurkitu behar dute mundua, eta inguruko ingurunearekin esperimentatuz garatu behar dute beren ezagutza. Hori dela eta, Cebanopolis-ek 10 urte daramatza dibertsioa eta ezagutza bateratzen dituen metodologia ideala eskaintzen, eta, horren bitartez, eskolan irakasten ez diren gauza berriak ikasiko dituzte txikienek, bai eskolako ibilbidean bai eguneroko bizitzan balioko dietenak. Udako tailer horietan ikasiko dute taldean lan egiten, hainbat errezeta egiten, sukaldaritzaren eguneroko bizimodua egiten, eta, batez ere, sukaldaritzaren eta gozogintzaren zaporeak esperimentatzeko aukera izango dute.
Tailerrak Gipuzkoako Ostalaritzako Goi Eskolako Cebanc sukaldaritzako irakasleek ematen dituzte, eta 40 urte baino gehiagoko esperientzia dute prestakuntza programetan. Gazteek esperientzia onenetako bat izan dezaten arduratuko dira.