Cebanc zentroak Cebanopolis programa aurkeztu du gaur. Udako haur-eskola, 7 eta 15 urte bitarteko haurrek gozatzen eta partekatzen dutena, sukaldaritza dibertigarriko tailerren eta sormen-gozokien bitartez.
Baladi Goiburu, Master Chef-eko sukaldarien zuzendaria eta Cebanc-eko sukaldaritza-irakaslea, Bidatz Barrenetxea, ikastetxeko sukaldaritza- eta gozogintza-irakaslea, eta Cebanopoliseko bi ikasle ohi. Hizlariek azaldu dutenez, tailerrak hamabostaldika antolatzen dira ekainaren 21etik uztailaren 30era bitartean, eta haurrak taldeka elkartzen dira 7 eta 12 urte bitartekoak eta 13 eta 15 bitartekoa. 200 haur inguru izango direla jarduera osoan azaldu dute.
Era berean, argitu dute sarrera txiki bat egingo hainbat fruta eta barazki, espezia eta ongailu ekarriko dira, haurrek beren ikuspegia zabal dezaten. Gainera, pintxoen eta postreen erakusketa bat ere izango da, gurasoek dastatu eta diplomak emango dituzte.