Donostia munduko gastronomiaren hiriburua bilakatuko da hilaren 6tik 9ra, San Sebastian Gastronomika ekitaldiaren esktik. Nazioarteko topagune honetan Espainiako nahiz mundu mailako sukalde azken joerak aztertuko dira, eta aurtengoan Londres izango dugu hiri gonbidatua.
CEBANC-Gipuzkoako Goi Ostalaritza Eskolak kongresua jaio zenetik parte hartzen du, oraindik "Lo mejor de la gastronomía" deitzen zen garaietatik, hain zuzen.
Gure lan nagusia sukaldeetan, aretoeetan eta ekintzen antolakuntzan laguntzea izaten da, horra hor, dastaketak, tertuliak, kongresisten barra, VIP aretoa, lehiaketak eta horrelakoetan.
Edizio honetan, 1. mailako Sukaldaritza eta Gastronomia, eta Sukalde Zuzendaritzako 1. mailako ikasleek hiru egunak emango dute Kongresuan, lanean. Bigarren mailakoentzat, berriz, kongresua formazioko ekintza bat da.