Mariskoak, parrila, onddoak, eta sukaldaritza tradizionala eta joera berriak 'Gure jakiak: jatorritik mahaira' programa berrian jorratuko diren gaietako batzuk izango dira. Sukaldaritzako teknikak hobetzea, “kreazio berriko” platerak prestatzeko, eta jaki tradizionaletan oinarritutako prestakuntza berriak esperimentatzea izango dira kurtso berriaren helburu garrantzitsuetako batzuk. 'Gure jakiak: jatorritik mahaira' urriaren 14an hasiko da, eta 80 orduko iraupena izango du. Kurtsoa astelehen eta astearteetan izango da (16:00-20:00) abenduaren 17ra arte eta, gure sukaldeko produktu adierazgarrienen kulturan sakontzea helburu, lau atal izango ditu: haragiak eta arrainak parrilan (urriaren 14tik 29ra); sukaldaritza tradizionala eta joera berriak (azaroaren 4tik ekainaren 19ra); Itsaskiak (azaroaren 25etik abenduaren 3ra) eta onddoak, perretxikoak eta boilurrak (abenduaren 9tik 19ra).
Dirulaguntzak
Lanean ari diren langileek, ikastaroa egiteko izena ematen badute, CEBANC-ek Fundación Tripartitaren bidez enplegu-prestakuntzarako zuzenean kudeatzen dituen laguntzak eta diru-laguntzak jaso ahal izango dituzte.