CEBANCko 70 ikaslek lehen eskuko goi sukaldaritza bizi dute
Donostia-San Sebastián, 2024ko urriaren 9a. Aurten ere, Cebanc prestakuntza-zentroak bere arrastoa utzi du San Sebastian Gastronomika gastronomia-hitzordu ospetsuan. Edizio honetan, 70 ikaslek aukera paregabea izan dute nazioko eta nazioarteko izen handiko sukaldariekin elkarlanean aritzeko, sukaldaritza abangoardistenaren bihotzean murgilduz.
Kongresuaren hiru egunetan zehar, ikasleek funtsezko zeregina bete dute, eta chefei beren erakustaldi eta hitzaldietan parte hartu diete. Esperientzia horri esker, ezagutza praktikoak eskuratu eta gastronomiaren munduari buruzko ikuspegia zabaltzeaz gain, industriaren barruan harreman baliotsuak izateko aukera ere izan dute.
Cebanc zentroak prestakuntza integralarekin duen konpromisoa berretsi du
Parte-hartze horrekin, Cebanc enpresak ikasgeletatik haratago doan prestakuntza integralaren aldeko konpromisoa berretsi du. Hezkuntza-erakundeak uste du esperientzia horiek funtsezkoak direla ostalaritzako eta sukaldaritzako etorkizuneko profesionalak prestatzeko, etengabe aldatzen ari den sektore baten erronkei aurre egiteko beharrezko gaitasunak emanez.
"Sendo sinesten dugu aliantzen balioan eta gure ikasleei ikasteko benetako aukerak eskaintzearen garrantzian. Gastronomika agertoki ezin hobea da gure ikasleek ikasitakoa praktikan jarri eta profesionalki hazteko ", dio Mariajo Ayala Expósito, irakasleak.
Etorkizun oparoa euskal ostalaritzarentzat
Cebanc enpresak San Sebastian Gastronomikan duen parte-hartzea Euskal Herrian ematen den ostalaritzako prestakuntzaren dinamismoaren eta kalitatearen beste adibide bat da. Horrelako ekimenei esker, euskal talentu gazteak gero eta prestatuago daude gastronomiaren etorkizuna gidatzeko.